vmware-geeft-vancis-cloud-verified-status
Advertentie


Cloud- en hostingdienstverlener Vancis uit Amsterdam heeft de VMware cloud verified-status behaald. Het bereiken van dit niveau geeft aan dat Vancis diensten aanbiedt die volledig draaien op de cloudinfrastructuur van VMware en dat deze gevalideerd zijn door VMware. Naar eigen zeggen is Vancis de vierde Nederlandse serviceprovider en de 65e leverancier ter wereld met deze status.

‘Partners met de VMware Cloud Verified-status bieden organisaties complete en geavanceerde VMware cloud-technologieën, evenals interoperabiliteit tussen clouds om klanten te ondersteunen in hun bedrijfsvoering’, licht Hervé Renault, binnen EMEA-regio verantwoordelijk voor de VMware-cloudproviders, toe.

Het wereldwijde netwerk van VMware bestaat uit meer de vierduizend VMware cloudproviders die gebruikmaken van de cloudinfrastructuur van VMware. Deze providers bieden volgens het bedrijf cloudoplossingen en –diensten in meer dan honderdtwintig landen.

Vancis

Het Amsterdamse Vancis is in 2008 opgericht als commerciële dochteronderneming van Sara, ict-infrastructuurdienstverlener voor het hoger onderwijs. Toen Sara in 2012 werd overgenomen door Surf, ict-dienstverlener voor het onderwijs, werd Vancis als zelfstandige partij met een eigen raad van commissarissen in de markt gezet (onder houdstermaatschappij Surf).

Om toch de schijn van belangenverstrengeling weg te nemen, besloot Surf over te gaan tot de verkoop van zijn 100 procent-belang in het commerciële bedrijf. Strikwerda Investments, het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, werd uiteindelijk eind maart 2016 als koper gestrikt.

De nieuwe eigenaar zette in 2016 gelijk het mes in de verlieslatende organisatie, door negentien van de 145 medewerkers te ontslaan. Ook verkocht de onderneming vorig jaar zijn datacenter aan Interxion.

In 2018 vond er een reorganisatie plaats waarbij een tiental medewerkers werd ontslagen. Het Amsterdamse bedrijf gaf destijds aan de vraag naar on premise infrastructuurdiensten te zien teruglopen en meer diensten met toegevoegde waarde te  willen leveren, zoals technisch applicatiebeheer en advisering over it-architectuur en cloudinfrastructuur. Om een en ander in goede banen te leiden, nam het bedrijf anders geschoolde mensen aan. In maart 2019 vond er ook een ‘wisseling van de wacht’ plaats. Jeroen Luigjes volgde toen Cees de Jong op die het tijd vond voor een nieuwe generatie. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in