vmware-koopt-ai-startup-bitfusion
Advertentie


VMware, een Amerikaanse leverancier van virtualisatieoplossingen, neemt het eveneens Amerikaanse Bitfusion over. Die startup is gespecialiseerd in de virtualisatie van gpu-technologie. Via de overname wil VMware bedrijven helpen om ai-technologieën efficiënter in te zetten, zowel in het datacenter (on-prem) als in (hybride) cloudomgevingen. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Het Amerikaanse Bitfusion, opgericht in 2015, levert software voor het beheren van gpu-computing in een gevirtualiseerde infrastructuur. Via de overname wil VMware de oplossing van Bitfusion integreren in zijn vSphere-platform, VMware’s softwareoplossing voor servervirtualisatie. Dit moet helpen om kunstmatige intelligentie- en machine learning-workloads, waar gpu’s voor worden ingezet, te virtualiseren met behulp van hardware-accelerators.

VMware is druk op overnamepad. Zo nam het vorige maand Avi Networks over en heeft het daarvoor nog Kubernetes-specialist Heptio en software-defined-specialist VeloCloud overgenomen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in