vmware-neemt-californische-ai-startup-over


VMware heeft de Californische startup Uhana overgenomen voor een onbekend bedrag. Het bedrijf bouwt tools die van ai gebruikmaken om optimalisaties in telecomnetwerken te vinden.

Door middel van deep learning en kunstmatige intelligentie automatiseert en optimaliseert Uhana het exploiteren van een telecomnetwerk. Het helpt de kosten te verlagen en de gebruikservaring te verbeteren. Het bedrijf analyseert data uit alle mogelijke geledingen van dat netwerk (het radio access network, het core-netwerk tot zelfs applicaties die op het netwerk draaien) en distilleert daaruit verschillende inzichten in de werking ervan. Het ai-gedeelte voorspelt anomalieën, sorteert deze naargelang de verwachte impact en stelt oplossingen voor.

Uhana werd in 2016 opgericht door twee oudgedienden van Stanford University. VMware ziet in de technologie van de startup een oplossing voor de uitdagingen waarmee telco’s in de toekomst geconfronteerd zullen worden: de transitie naar softwaregedreven en gevirtualiseerde 4G- en 5G-netwerken en de opkomst van applicaties die een zeer lage latency vragen, zoals cloud gaming, IoT en VR. Dat soort toepassingen zet druk op de performantie van het netwerk.

VMware zal de technologie van Uhana integreren in zijn eigen ‘Telco Cloud’- en ‘Edge Cloud’-portfolio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in