winst-facebook-helft-lager-door-privacyboete-van-5-miljard-dollar
Advertentie

De winst van Facebook heeft in het tweede kwartaal 2 miljard dollar lager uitgepakt door de privacyboete die het bedrijf woensdag te verduren kreeg. De nettowinst kwam daardoor uit op 2,6 miljard dollar, blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf woensdag openbaar heeft gemaakt.

Daardoor is de winst 48,8 procent lager dan hetzelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal van 2018 behaalde Facebook nog een nettowinst van 5,1 miljard dollar.

Eerder woensdag werd bekend dat Facebook een schikking van 5 miljard dollar heeft getroffen met de Amerikaanse handelswaakhond FTC vanwege privacyschendingen. Ook moet het bedrijf 100 miljoen betalen aan de beurswaakhond voor misleiding van investeerders.

In het eerste kwartaal van 2019 reserveerde Facebook al 3 miljard dollar voor de schikking met de FTC. Daarmee is het volledige boetebedrag boekhoudkundig verwerkt.

Uit de kwartaalcijfers blijkt verder dat Facebooks omzet steeg tot bijna 16,9 miljard dollar, ruim een kwart meer dan dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal van 2019 wist het bedrijf al 15 miljard dollar aan omzet te genereren.

Aantal actieve gebruikers groeit

In het tweede kwartaal van 2019 wist Facebook maandelijks dertig miljoen mensen meer naar zijn sociale medium te trekken dan het kwartaal daarvoor. In totaal kwam het aantal maandelijks actieve gebruikers uit op 2,41 miljard wereldwijd.

De sociale media van Facebook, waar ook Instagram, WhatsApp en Messenger onder vallen, worden wereldwijd door meer dan 2,7 miljard mensen gebruikt.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in