youtube-ceo-blijft-bij-besluit-discriminerende-gebruiker-niet-te-bannen
Advertentie

YouTube-directeur Susan Wojcicki zegt dat het videoplatform de juiste beslissing heeft gemaakt door het kanaal YouTuber Steven Crowder te laten bestaan. Crowder maakte meerdere homofobe en discriminerende opmerkingen in zijn video’s.

Dat zegt Wojcicki tegen een verslaggever van Axios. Volgens de YouTube-directeur was het een lastige beslissing. “YouTube is altijd een plek geweest waar lhbt-ers zich thuisvoelen en daarom was dit een emotionele beslissing”, zegt Wojcicki. “Het spijt me persoonlijk enorm voor de lhbt-gemeenschap en de pijn die we hebben veroorzaakt.”

In zijn video’s viel Crowder Vox-journalist Carlos Maza aan op zijn seksualiteit. Zo noemde hij hem “een lispelende queer” en “een Mexicaanse homo”. Ook linkte Crowder op zijn kanaal naar een webshop waar hij T-shirts met homofobe teksten verkoopt. Die link moet Crowder wel verwijderen van de videodienst, anders kan de presentator geen geld meer aan YouTube verdienen.

alt

Toch blijft YouTube bij het eerder genomen besluit. “Ons beleid rond haatdragende content moeten we consistent aanhouden”, zegt Wojcicki. “Want als we dit weghalen, moeten we dat bij veel andere video’s en kanalen ook doen. We moeten hier goed over nadenken.”

Woensdag kondigde YouTube nog aan meer maatregelen te treffen tegen haatdragende video’s, zoals filmpjes waarin wordt gediscrimineerd.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in