zeventien-personen-uit-apeldoorn-gearresteerd-voor-whatsapp-fraude
Advertentie

De politie heeft vorige week zeventien verdachten uit Apeldoorn aangehouden voor betrokkenheid bij WhatsApp-fraude. De verdachten zouden hun bankrekening beschikbaar hebben gesteld aan criminelen.

Samen zouden de zeventien verdachten zo’n 80.000 euro buit hebben gemaakt. Het gaat om mensen van 16 tot 72 jaar oud, schrijft de politie.

De verdachten zijn allemaal afkomstig uit de regio Apeldoorn, waar vorige maand al eerder twee mensen werden aangehouden nadat zij geld op hadden genomen dat vermoedelijk door WhatsApp-fraude is verkregen. Daarbij werd van één slachtoffer in een keer 10.000 euro buit gemaakt. De politie kreeg meldingen binnen van slachtoffers uit heel Nederland.

Bij deze vorm van fraude doen criminelen zich op WhatsApp voor alsof ze bekenden zijn van het slachtoffer, zoals een familielid. Vervolgens vragen ze om geld, bijvoorbeeld via een Tikkie.

Dat geld komt vervolgens op de rekening van een derde persoon terecht, die zijn bankrekening beschikbaar heeft gesteld voor dat doel. De criminelen nemen vervolgens geld op van die rekening.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in